Το σπίτι που...περπατάει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σπίτι που...περπατάει! (ΒΙΝΤΕΟ)
Είστε και εσείς από αυτούς που βαριέστε πολύ γρήγορα το σπίτι σας και θέλετε να μετακομίσετε;Τότε βρήκαμε το ιδανικό σπίτι για εσάς! Πως θα σας φαινόταν αντί να μαζέψετε τα πράγματα σας για να μετακομίσετε, να παίρνετε όλο το σπίτι;

Ναι καλά διαβάσατε! Ο λόγος βέβαια για το «Walking House» (σ.σ. Σπίτι που Περπατάει).

Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό σπιτιού και οχήματος, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!

To “Walking House” επιτρέπει στο χρήστη να περιδιαβεί την πόλη αλλά και να σταθμεύσει όπου επιθυμεί, απολαμβάνοντας τη φύση ή το πράσινο, ακόμη το κέντρο μιας μεγαλούπολης (ανάλογα με την επιλογή της τοποθεσίας).

perierga.gr - Το σπίτι που... περπατάει κάνει μια βόλτα στην πόλη!

Η “κατοικία” είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και γυαλλί, ενώ διαθέτει έξι “πόδια”, το μήκος των οποίων αυξομοιώνεται αυτόματα ανάλογα με τα εμπόδια του εδάφους (βράχια, υψώματα, πεζοδρόμια κ.λπ.). Άλλωστε, η ευελιξία είναι το μυστικό!

Στο εσωτερικό υπάρχει χημική τουαλέτα και ξυλόσομπα, όλα τα απαραίτητα έπιπλα (τα περισσότερα εντοιχισμένα στην κατασκευή), ενώ ηλιακά πάνελ και συλλέκτες βρόχινου νερού συντελούν στην άνετη διαβίωση. Επιπλέον, τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν την απόλαυση της απανταχού θέας.

Η ιδέα προέκυψε όταν μια ομάδα σχεδιαστών θέλησε να κάνει πράξει το concept “κινητό σπίτι” μέσα στο αστικό περιβάλλον.

perierga.gr - Το σπίτι που... περπατάει κάνει μια βόλτα στην πόλη!

“Ο σκοπός μας είναι να προβάλλουμε την ιδέα της… αέναης κίνησης και όχι τη στατικότητα για μια κατοικία.Αυτή που θα προσφέρει απόλυτη αυτονομία στο χρήστη και θα μπορεί ο καθένας εύκολα να τη μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο”, επισημαίνουν οι δημιουργοί.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ