Το παραδεισένιο νησί με τις τεχνητές παραλίες

Το παραδεισένιο νησί με τις τεχνητές παραλίες
Το νησί Sentosa είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται στη νότια ακτή της χώρας, καλύπτοντας μια έκταση 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το όνομά του σημαίνει “ειρήνη & ηρεμία”, ενώ αποτελεί το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο στη χώρα, το οποίο επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Πολυτελή resorts, design καταστήματα, γκουρμέ εστιατόρια, πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τις τρεις βασικές παραλίες του νησιού: Siloso Beach, Palawan Beach και Tanjong Beach.

Siloso Beach perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

Και οι τρεις παραλίες του νησιού είναι τεχνητές! Λεπτή, μαλακή κατάλευκη άμμος και εκπληκτικός βυθός, όλα δημιουργήματα ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις βασικές ακτές του νησιού αναμορφώθηκαν και αναγεννήθηκαν με την εφαρμογή ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου. perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

Άμμος αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στην περιοχή από την Ινδονησία και τη Μαλαισία, σε μια προσπάθεια της χώρας να δημιουργήσει μεγάλες παραλίες, προσιτές στον κόσμο, προσφέροντας πλήθος δραστηριοτήτων στους λουόμενους. perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

Οι απότομες ακτές του νησιού δεν ήταν κατάλληλες για μπάνιο, με αποτέλεσμα να μένουν ανεκμετάλλευτες όλες οι παραλιακές περιοχές και ο τουρισμός να κατευθύνεται σε άλλα μέρη.

Palawan Beach

Ο μόνος τρόπος ήταν να δημιουργηθούν τεχνητές παραλίες και στη συνέχεια να καθαριστεί ο βυθός από τα μεγάλα βράχια, στη θέση των οποίων προστέθηκαν αρκετοί τόνοι άμμου. perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους εμπνευστές του, καθώς οι περιοχές αυτές αποτελούν πλέον τις πιο δημοφιλείς της χώρας, ενώ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών του εξωτερικού. perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!
perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες! Tanjong Beach perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!
perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!
perierga.gr - Sentosa Island: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ