Τα πιο περιέργα ...«απαγορεύεται» στον πλανήτη - Ένα από αυτά στην Ελλάδα

Τα πιο περιέργα ...«απαγορεύεται» στον πλανήτη - Ένα από αυτά στην Ελλάδα
Για κάποια αδικήματα όπως η κλοπή όλοι μας γνωρίζουμε ότι θα μας οδηγήσουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής σε όποια χώρα και αν βρισκόμαστε. Υπάρχουν όμως και κάποια περίεργα αδικήματα που ισχύουν μόνο σε κάποιες χώρες και μπορούν να βάλουν σε μπελάδες τουρίστες που δεν είναι σωστά ενημερωμένοι. 

Η βρετανική εφημερίδα Metro συγκέντρωσε τους πιο περίεργους νόμους του πλανήτη και συμπεριέλαβε σε αυτά και έναν ελληνικό (αν και για την παραβίασή του δεν επιβάλλεται κάποια ποινή):

1.Να κυκλοφορείτε γυμνοί στην Ταϊλάνδη

Μπορεί όλοι στις διακοπές να νιώθουν τη διάθεση να απελευθερωθούν, ακόμη και από τα ρούχα τους, ωστόσο, αν έχουν επιλέξει ως προορισμό διακοπών την Ταϊλάνδη το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να βγουν γυμνοί από το ξενοδοχείο τους σε καμία περίπτωση. Γιατί απλά είναι αδίκημα που τιμωρείται.

2. Το να ξεμείνεις από καύσιμα σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο

Οι Γερμανοί είναι αυστηροί και μετρημένοι με τα πάντα και απαιτούν και από τους τουρίστες τους να είναι τουλάχιστον προνοητικοί. Στους αυτοκινητοδρόμους τους, τους περίφημους Autobahn, μπορεί να μην υπάρχει όριο ταχύτητας αλλά φροντίστε, ενώ τον διασχίζεται, να μην ξεμείνετε από καύσιμα, γιατί απλά κάτι τέτοιο θεωρείται αδίκημα που τιμωρείται.

3. Οδήγηση με σαγιονάρες στην Ισπανία

Ενας νόμος καθόλου παράλογος που θα έπρεπε να ισχύει διεθνώς: Απαγορεύεται η οδήγηση με σαγιονάρες. Οι λόγοι ευνόητοι.

4. Το να φοράς ψηλά τακούνια στους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα

Για εμάς ακούγεται αυτονόητο, τους ξένους τους ξενίζει. Φυσικά, στην Ελλάδα απαγορεύεται να φορούν οι γυναίκες ψηλά τακούνια σε αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία θέατρα. Εκτός του ότι καταστρέφουν τα μνημεία, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία και για τις ίδιες.

5. Οι τσίχλες στη Σιγκαπούρη απαγορεύονται

Το 2004 και αφού η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είχε σπαταλήσει υπερβολικά χρήματα για να καθαρίσει δρόμους, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους από τις πεταμένες και πατημένες τσίχλες, απλά τις απαγόρευσε. Αν κάποιος συλληφθεί να... μασά μια τσίχλα θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο πολλών ευρώ.

6. Το να τρως, να πίνεις ή να καπνίζεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο Ντουμπάι

Απλά απαγορεύεται. Και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει και σε φυλάκιση.

7. Το να πατήσετε ένα νόμισμα στην Ταϊλάνδη

Αν αναρωτιέστε γιατί είναι γιατί δεν θέλουν να πατούν τα πρόσωπα που απεικονίζονται σε αυτά.

8. Το να ταΐζετε τα περιστέρια στη Βενετία

Τα αποκαλούν και αρουραίους με φτερά. Και απλά δεν τα θέλουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ