Ποιες είναι οι προπληρωμένες κάρτες και τι προσφέρουν

Ποιες είναι οι προπληρωμένες κάρτες και τι προσφέρουν
Υπεύθυνες για την έκδοσή των προπληρωμένων καρτών είναι οι τράπεζες και η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι βρίσκουν μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές καθώς όσες φορές και αν τις χρησιμοποιήσουν, δεν επιβαρύνονται με επιτόκια. Δείτε παρακάτω κάποιες από τις προπληρωμένες κάρτες που παρέχουν στην αγορά οι κυριότερες ελληνικές τράπεζες:


Εθνική Τράπεζα Ελλάδας: Η ονομασία της κάρτας είναι Virtual Mastercard. Για την έκδοση της κάρτας δεν απαιτούνται χρήματα και για κάθε φόρτισή της η επιβάρυνση είναι από 2€ εώς 5€ ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης.

Eurobank: Η Eurobank παρέχει δύο είδη καρτών, την e-prepaid visa και την Prepaid Eurobank Visa. Η διαφορές τους είναι ότι η δεύτερη δίνει στον αγοραστή περισσότερες δυνατότητες. Επιπλέον ισχύει τόσο για την e-prepaid visa όσο και την Prepaid Eurobank Visa ότι η αρχική φόρτιση τους επιβαρύνεται από 2€ εώς 10€ ενώ για κάθε άλλη φόρτιση, ο καταναλωτής χρεώνεται από 1€ - 5 €.


Τράπεζα Πειραιώς: Παρέχει τις προπληρωμένες κάρτες Πειραιώς Prepaid Reloadable Card και την Winbank WEBUY. Η έκδοση της πρώτης κάρτας χρεώνεται 5€. Επιπλέον το κόστος της αρχικής φόρτισης είναι 5€ ενώ με κάθε νέα επαναφόρτιση ο αγοραστής χρεώνεται 2€. Τέλος η winbank WEBUY παρέχεται δωρεάν και το κόστος της φόρτισης είναι 2€.

Attica Bank: Η ονομασία της κάρτας είναι Attica Prepaid Card Visa. Η πρώτη φόρτιση της κάρτας επιβαρύνει τον κάτοχο με ένα ποσό που κυμαίνεται από 3€ - 9€ που εξαρτάται από το ύψος της κατάθεσης. Όλες οι υπόλοιπες επαναφορτίσεις της κάρτας παρέχονται δωρεάν μέσω e-banking.

Γενική Τράπεζα: Η Γενική Τράπεζα παρέχει την GENIKI e-shopping Prepaid Card της οποίας η έκδοση στοιχίζει 5€. Για κάθε φόρτιση της κάρτας η χρέωση είναι 1,5€ - 5€.