Γιαννόπουλος: Τραμπουκίζει το υπουργείο Υγείας!

Γιαννόπουλος: Τραμπουκίζει το υπουργείο Υγείας!
Δήλωση του «απολυθέντος» δις προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Δεν πρόλαβε να δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και «απολύθηκε» σήμερα το μεσημέρι για δεύτερη φορά από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)…

Αναμενόμενο, λοιπόν, να είναι πολύ «σκληρή» η γραπτή δήλωση, την οποία εξέδωσε ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, λίγο μετά από την ανάρτηση της δεύτερης «απόλυσής» του στη «Διαύγεια»!

Συγκεκριμένα, ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος αναφέρει τα εξής στη γραπτή δήλωσή του:

«Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Επί των ημερών μου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία πολύ σοβαρά ζητήματα στο προσφυγικό, στο ζήτημα της γρίπης και στην πρόληψη ενδημικών νόσων γεγονός που λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας στο κοινωνικό σύνολο.

Ωστόσο η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.

Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας

Στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική.

Η επιστημονική και πολιτική ιστορία μου καθιστούν επιβεβλημένη την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής μου, καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων.

Στη παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνο οι κραυγές και της λείπει το θάρρος. Την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της, την παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ