ΕΟΦ: Η «περίεργη» υπόθεση που εξόργισε τον Παύλο Πολάκη

ΕΟΦ: Η «περίεργη» υπόθεση που εξόργισε τον Παύλο Πολάκη
Επαρκείς εξηγήσεις και άμεση διόρθωση έχει ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Ιδού ποια είναι η περίεργη, πολύ περίεργη υπόθεση την οποία ανακάλυψαν τα στελέχη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και ενημέρωσαν πάραυτα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος έγινε κυριολεκτικά έξω φρενών, αλλά και την διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), η οποία επιχειρεί τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Η ΗΔΙΚΑ, λοιπόν, ανακάλυψε, δια του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ότι στην ελληνική αγορά φαρμάκου κυκλοφορεί ικανός αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία ανήκουν μεν σε διαφορετικές εταιρείες, αλλά όχι μόνον περιέχουν την ίδια δραστική ουσία, αλλά είναι επίσης της ιδίας μορφής, της ιδίας περιεκτικότητας και διακινούνται είτε με την... ίδια εμπορική ονομασία είτε με ελαφρώς παραλλαγμένες εμπορικές ονομασίες!

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε αστραπιαία να του παράσχουν επαρκείς εξηγήσεις για το "ακατανόητο" φαινόμενο, η διαδικασία της παροχής εξηγήσεων συνεχίζεται αυτήν τη στιγμή, με τον Παύλο Πολάκη να μην έχει λάβει ακόμη τις τελικές του αποφάσεις για τους υπαιτίους του φαινομένου, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει επίσης να διορθωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το ως άνω "ακατανόητο" φαινόμενο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ