Τέλος στο εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή

Τέλος στο εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή
Στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» επισημαίνει ότι η είσοδος των ασφαλισμένων στα νοσοκομεία θα είναι δωρεάν υπογραμμίζοντας όμως, πως «σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο».

«Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;» αναρωτιέται.

Τονίζει πως το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλεια σε ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».

Αξιολόγηση