Π. Κουρουμπλής: Να πληρώνουν οι τουρίστες «είσοδο» στα νοσοκομεία

Π. Κουρουμπλής: Να πληρώνουν οι τουρίστες «είσοδο» στα νοσοκομεία
Την αλλαγή νομοθεσίας ώστε οι τουρίστες να πληρώνουν «είσοδο» στα νοσοκομεία εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜΚΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει άλλο μοντέλο στη φαρμακευτική δαπάνη, χωρίς, ωστόσο, να το εξειδικεύσει.

Αξιολόγηση