Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία "εξαφάνισε" 9,3 δισ. από το ελληνικό Χρηματιστήριο

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία "εξαφάνισε" 9,3 δισ. από το ελληνικό Χρηματιστήριο

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει υποχωρήσει κατά 15% και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 8,60%.

Aπό την ημέρα της έναρξης του πολέμου, ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει μεγάλες απώλειες 13,43%, ενώ έχουν "χαθεί" 9,345 δισ. ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Όπως αναφέρει ο Σκάι, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει υποχωρήσει κατά 15% και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 8,60%. Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων έχει υποχωρήσει κατά 24,64%.

Στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες κατέγραφαν διψήφια ποσοστά κερδών από τις αρχές του έτους, αλλά και η μετοχή της Coca Cola HBC, καθώς η εταιρεία σε Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιεί περίπου το 20% του όγκου των πωλήσεών της.

Η μετοχή της Coca Cola HBC καταγράφει απώλειες 27,64%, η Εθνική υποχωρεί κατά 26,16%, η Alpha Bank κατά 23,70%, η Eurobank κατά 26,50% και η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 19,48%.

Οι μετοχές της Ευρωζώνης "χτυπήθηκαν" περσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την UBS, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013 εν μέσω της χειρότερης γεωπολιτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ