Πιέσεων συνέχεια σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Πάνω από το 4,6% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς –Πιέσεις άνω του 5% για τον τραπεζικό κλάδο

Πιέσεων συνέχεια σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων –δημόσιες τοποθετήσεις υπήρξαν σήμερα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά και από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο- το σφυροκόπημα στις τραπεζικές μετοχές αλλά και στα ελληνικά ομόλογα συνεχίστηκε και σήμερα. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κάτω από το όριο των 650 μονάδων ενώ οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο ξεπέρασαν το 5%

 

Ο γενικός δείκτης έφτασε να καταγράφει απώλειες ακόμη και άνω του 2,6% με αποτέλεσμα να προσγειώνεται κάτω από το όριο των 650 μονάδων. Στις τράπεζες, το σφυροκόπημα προκάλεσε και πάλι διψήφιες απώλειες τόσο για την Πειραιώς όσο και για την τράπεζα Eurobank ενώ στο «κόκκινο» διαμορφώθηκαν οι τιμές και των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών με τις απώλειες όμως να είναι πολύ μικρότερες για Εθνική, Alpha και Attica.

Νέα αύξηση, υπό το βάρος των εξελίξεων στην Ιταλία καταγράφηκε και στο spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου το οποίο αναρριχήθηκε στο 4,64% με το αντίστοιχο ιταλικό να ανεβαίνει στο 3,59%. Υπό αυτά τα δεδομένα, η περιοδεία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ασία με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων γίνεται στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε σημερινή του συνέντευξη προς την εφημερίδα Nikkei Asian Review να απευθύνει επενδυτικό προσκλητήριο προβάλλοντας τις ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, την ώρα που οι τιμές σε όλους τους τίτλους εξακολουθούν να υποχωρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ