Επιχείρηση... αντίδραση μετά τη «Μαύρη» Τετάρτη στο Χρηματιστήριο

Επιχείρηση... αντίδραση μετά τη «Μαύρη» Τετάρτη στο Χρηματιστήριο


Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη με την αγορά να τροφοδοτείται από την ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, οι τιμές των οποίων χθες κατακρημνίστηκαν.

ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 673,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,05%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,03 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 11 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Στις τράπεζες στρέφονται όλα τα βλέμματα σήμερα, μετά την Μαύρη Τετάρτη, κατά την οποία οι μετοχές τους δέχθηκαν ανηλεές σφυροκόπημα στο χρηματιστήριο, εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στους φιλόδοξους στόχους για μείωση των κόκκινων δανείων.

Μία μικρή ανάσα θα μπορούσε πάντως να δώσει η σημερινή αναφορά της Moody's για την χαλάρωση των capital controls και το πώς αυτή ενισχύει την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών, βελτιώνοντας το χρηματοδοτικό τους προφίλ. Oι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, με τον τραπεζικό δείκτη λίγο μετά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης να ανακάμπτει 2%.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει άνοδο1,91%. Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Τράπεζα Πειραιώς (+3,77% στα 1,349 ευρώ), η Eurobank (+2,61% στα 0,5510 ευρώ) και η Εθνική (+2,21% στα 1,6180 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς +3,77% και Ειδησεοφωνική Ελλάς +3,36% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Q&R-4,08% και Ιντρακόμ -2,75%.

Παρά την τραπεζική ανάκαμψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα με το πενταετές ομόλογο να έχει απόδοση 3,5% και το δεκαετές 4,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ