Ποιες εισηγμένες ετοιμάζουν… βαλίτσες για Λονδίνο

Ξεκινά το Σεπέμβριο το 13ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων

Ποιες εισηγμένες ετοιμάζουν… βαλίτσες για Λονδίνο

Για τα επόμενα σημαντικά ραντεβού τους με τους ξένους επενδυτές, προετοιμάζονται οι ελληνικές εισηγμένες, τα οποία θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και έναν ακριβώς μήνα μετά την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Με τη συμμετοχή 33 εισηγμένων και κατ' ιδίαν συναντήσεις με κορυφαία επενδυτικά funds, αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων θα διεξαχθεί στις 19-20 Σεπτεμβρίου το 13ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (13th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο.

 

Οι εταιρείες που πάνε Λονδίνο είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Autohellas, Genergy Holdings, Ελλάκτωρ - ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΤΕΡΝΑ Energy, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι Κρι, Lamda Development, MIG, Motor Oil, MLS, Μυτιληναίος Holdings, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Το roadshow του Λονδίνου ένα σημαντικό «στοίχημα» τόσο για το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και για τις ίδιες τις εισηγμένες, τη στιγμή που το διεθνές περιβάλλον έχει αρχίσει και γίνεται αρκετά ασταθές, τόσο λόγω της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών όσο και λόγω των εμπορικών εντάσεων, με την Ελλάδα να έχει αποδείξει το πόσο ευάλωτη και έντονα συνδεδεμένη είναι στους «εισαγόμενους» παράγοντες.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η πρόκληση τώρα για την Ελλάδα είναι να πειστούν οι αγορές για τη νέα εποχή της Ελλάδας, την ώρα που οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναμενόμενη έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου αναφοράς το φθινόπωρο, το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο, για να κτίσει την καμπύλη των αποδόσεων και να αποκτήσει η χώρα μια πιο σταθερή πρόσβαση στις αγορές χρέους, συναντά σημαντικές δυσκολίες. Διαχειριστές κεφαλαίων εκτιμούσαν μάλιστα πως αν η Ελλάδα βγει σε αυτή τη συγκυρία να δανειστεί για 10 χρόνια θα πρέπει να πληρώσει απαγορευτικά επιτόκια (4,5%-5%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ