Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου από το υψηλό δυόμισι ετών

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου από το υψηλό δυόμισι ετών

Η εταιρία Ineos που διαχειρίζεται τον αγωγό ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του συστήματος θα αποκατασταθεί πλήρως στις αρχές της νέας χρονιάς.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα από το υψηλό δυόμισι ετών, το οποίο σημείωσαν χθες, καθώς η σταδιακή αποκατάσταση της παροχής μέσω βασικού αγωγού της Βόρειας Θάλασσας αντιστάθμιζε τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην παροχή αργού στη Λιβύη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα πτώση 24 σεντς στα 59,73 δολάρια. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το αμερικανικό αργό ξεπέρασε το όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2015.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 31 σεντς στα 66,71 δολάρια το βαρέλι, αφού χθες ξεπέρασαν τα 67 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2015. «Η τιμή του αργού σημείωσε άνοδο ως αντίδραση σε έκρηξη σε λιβυκό αγωγό ... (αλλά) η άνοδος συνοδεύτηκε με χαμηλούς όγκους καθώς το Λονδίνο ήταν κλειστό για τις αργίες των Χριστουγέννων», σχολίασε ο Σουκρίτ Βιτζαγιακάρ, επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων Trifecta. Η σημερινή πτώση είναι αποτέλεσμα της σταδιακής επαναλειτουργίας του συστήματος αγωγών Forties στη Βόρεια Θάλασσα. Η εταιρία Ineos που διαχειρίζεται τον αγωγό ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του συστήματος θα αποκατασταθεί πλήρως στις αρχές της νέας χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ