Wood: Σε ποιες ελληνικές μετοχές δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Ποια είναι τα «top picks» της Wood

 Wood: Σε ποιες ελληνικές μετοχές δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Συνέχιση της αστάθειας στην ελληνική αγορά και τους επόμενους μήνες, καθώς πέραν των ανησυχιών που υπάρχουν για τον τραπεζικό κλάδο, παράγοντας ανησυχίας αποτελεί και η πιθανότητα καθυστερήσεων στην έκβαση της τρίτης αξιολόγησης αναμένει η Wood.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Wood, η εφαρμογή του Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς 9 (ΔΠΧΑ 9 / IFRS 9) και τα stress test λογικά θα είναι διαχειρίσιμα για τις ελληνικές τράπεζες χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε dilution για τους μετόχους. Εκτιμά επίσης πως η Αθήνα έχει καλές πιθανότητες να αποφύγει μια νέα συμφωνία διάσωσης, καθώς το ΑΕΠ ανακάμπτει (η Wood αναμένει ανάπτυξη 1,5% φέτος και το 2018) και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχωρούν. Μάλιστα, δεν αποκλείει επιτάχυνση της ανάπτυξης, αν οι άμεσες ξένες επενδύσεις αποδειχθούν υψηλότερες του αναμενομένου.

Υπενθυμίζει επίσης ότι προσφάτως αναθεώρησε προς το καλύτερο την πρόβλεψή της για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, στο 5,25% κατά μέσο όρο φέτος και στο 4% κατά μέσο όρο το 2018, ενώ υπογραμμίζει ότι αν τα ελληνικά ομόλογα μπουν στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι αποδόσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Κορυφαία επιλογή της Wood είναι η Εθνική Τράπεζα, από τον τραπεζικό κλάδο, και οι ΟΠΑΠ, Jumbo και Μυτιληναίος εκτός τραπεζικού κλάδου.

Η Εθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή της Woods, λόγω των καλύτερων τάσεων που δείχνει σε ό,τι αφορά την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, την κάλυψη των NPEs (περίπου 56%), την ισχυρότερη ρευστότητα και τα ισχυρά κεφαλαιακά «μαξιλάρια». Σημειώνει, όμως, ότι η συντηρητική πολιτική που ακολουθείται σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις επηρεάζει αρνητικά τα τρέχοντα κέρδη και ζημίες, όμως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη επιστροφή σε ομαλοποιημένες επισφάλειες το 2018 και 2019. Ως εκ τούτου, η Woods εκτιμά πως η Εθνική Τράπεζα μπορεί να επιστρέψει σε βιώσιμη κερδοφορία πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες τράπεζες.

Η Wood διατηρεί τη θετική της στάση για ποιοτικές, μη τραπεζικές μετοχές με ισχυρούς ισολογισμούς και καλά προφίλ ανάπτυξης. Κορυφαίες επιλογές της είναι η Jumbo, ο ΟΠΑΠ και η Μυτιληναίος. Είναι επίσης θετική απέναντι στην Τιτάν, μετά τις πρόσφατες διορθώσεις στην τιμή της μετοχής, αλλά και στη Φουρλής και Σαράντης.

Η Wood αναβαθμίζει την Coca Cola HBC σε σύσταση διακράτησης (hold) από σύσταση πώλησης (sell), μετά τις ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις του α’ εξαμήνου, την ΔΕΗ σε σύσταση αγοράς (buy) από «hold» καθώς πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για περαιτέρω πώληση περιουσιακών στοιχείων, ενώ υποβαθμίζει την Folli Follie σε «hold» από «buy» λόγω του κατώτερου προφίλ ρίσκου της εταιρείας και της ισχνής δημιουργίας ταμειακών ροών, και τα ΕΛΠΕ σε «hold» από «buy» μετά τις ισχυρές επιδόσεις της μετοχής από την αρχή του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ