Ποιες μετοχές "βλέπουν" κλείσιμο της αξιολόγησης

Ποιες μετοχές "βλέπουν" κλείσιμο της αξιολόγησης
H αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης άρχισε να αντανακλάται τόσο στα ομόλογα, όσο στο χρηματιστηριακό ταμπλό, αφού οι ξένοι επενδυτές δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι οι αποτημήσεις που διαμορφώνονται είναι ελκυστικές και τα περιθώρια καταγραφής υπεραξιών ιδιαίτερα μεγάλα.

Είναι προφανές ότι η πτώση των αποδόσεων στο δεκαετές ομόλογο της ελληνικής κυβέρνησης στο 6,45%, δείχνει ότι σταδιακά εκλείπει το επενδυτικό ρίσκο ενώ ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ ήδη σε μηνιαία βάση είχε διψήφια άνοδο, την ίδια ώρα που ο Δείκτης των τραπεζών σημείωσε απόδοση 26,5%. Η προοπτική για την περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους και εν συνεχεία το ενδεχόμενο θετικής απόφασης της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, φτιάχνουν το κλίμα και μεγάλα ξένα επενδυτικά σπίτια σπεύδουν να τοποθετηθούν. Και πρώτες ωφελημένες είναι οι μετοχές που κρύβουν νέα…Το ενδιαφέρον των Κινέζων για την Πειραιώς, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τη μετοχή και η απόκτηση άνω του 5% της Alpha από την BlackRock έφερε στα 1,91 ευρώ τη μετοχή της τράπεζας, εγγύτερα δηλαδή στα 2 ευρώ της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Επενδυτικό ενδιαφέρον εκφράζεται και για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία κινείται στα υψηλά 52 εβδομάδων, μετά τη σύναψη του κοινοπρακτικού των 200 εκ. ευρώ και την εμφάνιση κερδών 67 εκ. ευρώ στη χρήση 2016. Στα θετικά και η μεγάλη αύξηση των κερδών των δύο διυλιστηρίων. Η Motor Oil υπολείπεται μόλις 80 λεπτά από τα υψηλά των 52 εβδομάδων, τα 16,80 ευρώ, ενώ και ΕΛΠΕ ακούμπησαν αυτά τα υψηλά στα 5,3 ευρώ. Ενδιαφέρον και για την Μυτιληναίος, καθώς η Goldman Sachs βλέπει αύξηση της δυναμικής του αλουμινίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ