Στήθηκε πάρτι αγοραστών στο Χρηματιστήριο - Ράλι στις τράπεζες - Στο «πράσινο» όλα τα blue chips

Στήθηκε πάρτι αγοραστών στο Χρηματιστήριο - Ράλι στις τράπεζες - Στο «πράσινο» όλα τα blue chips

Ο Γενικός Δείκτης «έσβησε» το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης 3ήμερης βουτιάς

«Πάρτι» έστησαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πέτυχε τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 4,5 μηνών, σβήνοντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος της «βουτιάς» του τελευταίου τριημέρου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών «έβγαλε» δυναμική αντίδραση, κόβοντας τη… φόρα στους πωλητές, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, οδηγώντας την εγχώρια αγορά έως και τα χαμηλά 5μήνου.

Τα υπερπουλημένα επίπεδα και οι ελκυστικές τιμές πρόσφεραν την ευκαιρία στους αγοραστές να κάνουν τα «ψώνια» τους και να στηρίξουν τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος από τα τέλη του καλοκαιριού αιμορραγεί σταθερά.

Μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, οι traders βρήκαν ευκαιρία να αγοράσουν τις μετοχές σε αρκετά ελκυστικές τιμές, ανακόπτοντας την καθοδική πορεία του Οκτωβρίου και ανακάμπτοντας από τα πρόσφατα χαμηλά 5μήνου.

Οι τράπεζες ήταν οι βασικές «πρωταγωνίστριες», εμφανίζοντας αύξηση έως και 7%. Από κοντά ακολούθησαν και οι ΔΕΗ – ΟΤΕ – Mytilineos – Viohalco – Aegean – Ελλάκτωρ – Τέρνα Ενεργειακή, οι οποίες διευρύνθηκαν από +3% έως +8%. Η μετοχή της Cenergy, δε, μετά τις έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ανέκαμψε άνω του +10%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο +4,19% στις 1.157 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.163,15 μονάδες και χαμηλό τις 1.118,16 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 120,7 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 30,1 εκατ. τεμάχια

Ο τραπεζικός δείκτης τέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς εκτινάχθηκε στο +6,81% και τις 916 μονάδες, σβήνοντας τις απώλειες του προηγούμενου 3ημέρου και πετυχαίνοντας την καλύτερη συνεδρίαση από τις 22 Μαΐου.

  • Alpha Bank +5,33% 1,236 ευρώ
  • Eurobank +7,58% 1,484 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα +6,75% 5,30 ευρώ
  • Πειραιώς +7,46% 2,796 ευρώ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+4,80% και 2.836 μονάδες), η μετοχή της Cenergy εκτοξεύθηκε κατά 10,7% και ανέκαμψε στα 5,89 ευρώ, βάζοντας τέλος στο σερί των έξι καθοδικών συνεδριάσεων. Ράλι κατά τουλάχιστον 6% έκαναν και οι μετοχές των Viohalco – ΔΕΗ, ενώ η Mytilineos πέταξε στο +8% και τα 33,5 ευρώ. Ταυτόχρονα, οι μετοχές των ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Σαράντης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean και Quest κέρδισαν άνω του 4%, με τις μετοχές των Autohellas, Coca Cola, Jumbo, Lamda, Titan και Τέρνα Ενεργειακή να ενισχύονται κατά τουλάχιστον +2%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (+2,80% και 1.871 μονάδες), η μετοχή της ΕΧΑΕ ξεχώρισε θετικά στο +3,9% και τα 4,5 ευρώ, με τη μετοχή της Intracom να διευρύνεται αισθητά κατά 2,9% και να προσεγγίζει τα 2 ευρώ. Άλμα άνω του 3% πραγματοποίησαν, επίσης, οι μετοχές των Τεχνικής Ολυμπιακής, Πλαστικά Θράκης, Enteroft, Αλουμύλ, ΑΔΜΗΕ, ΑΒΑΞ, Intrakat και Fourlis.

Συνολικά 96 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, μόλις 11 μετοχές σημείωσαν κάμψη, ενώ 10 μετοχές έμειναν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμάνθηκε στα 79,4 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ