UBS:Hedge funds θα πουλήσουν μετοχές έως και 30 δισ. δολ. τις επόμενες δύο εβδομάδες

UBS:Hedge funds θα πουλήσουν μετοχές έως και 30 δισ. δολ. τις επόμενες δύο εβδομάδες

Προβλέψεις για επιδείνωση της καθοδικής κίνησης των μετοχών, καθώς αυτά τα hedge funds αρχίζουν να πωλούν μετοχές για να ακολουθήσουν τις πρόσφατες αρνητικές επιδόσεις

Τα Hedge funds που χρησιμοποιούν υπολογιστές για τη διαπραγμάτευση μετοχών αναμένεται να αρχίσουν να πωλούν από 20 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεδομένης της υποχώρησης των χρηματιστηρίων, σύμφωνα με report της UBS που επικαλειται το Reuters.

Τα hedge funds που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για την παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς έχουν γίνει ουδέτερα από ανοδικά για τις μετοχές, ανέφερε το σημείωμα της UBS.

Η τράπεζα αναμένει ότι εκροές έως και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πλήξουν σύντομα τις αγορές, επιδεινώνοντας πιθανώς την καθοδική κίνηση των μετοχών, καθώς αυτά τα hedge funds αρχίζουν να πωλούν μετοχές για να ακολουθήσουν τις πρόσφατες αρνητικές επιδόσεις.


Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αυτά τα hedge funds θα είναι σε καθαρές αγορές μετοχών από τον Νοέμβριο του 2022, ανέφερε η τράπεζα.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν 3,6% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, την πρώτη τριμηνιαία πτώση τους το 2023, καθώς οι επενδυτές αντιμετώπιζαν τις προοπτικές τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου πρόσθεσαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Τα CTA, ή οι σύμβουλοι τάσεων εμπορευμάτων, διαφέρουν από τα hedge funds επιλογής μετοχών, καθώς ακολουθούν την κίνηση μιας μετοχής, αντί να σχηματίζουν μια ιδέα για το εάν η τιμή της μετοχής της είναι πολύ υψηλή ή χαμηλή.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συναλλαγές τους συχνά καθυστερούν τις κινήσεις της αγοράς, καθώς μια πτωτική τάση απαιτεί χρόνο για να εδραιωθεί.

Το μέγεθος του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ εκτιμάται σε 46,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Κινητών Αξιών και Χρηματοοικονομικών Αγορών.

Οι CTA ήταν τοποθετημένα μακροπρόθεσμα στο δολάριο και βραχυπρόθεσμα στα μακροπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ. Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια αγόραζαν συνεχώς το δολάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η UBS, εκτιμώντας ότι το συνολικό ποσό των αγορών ανέρχεται σε 60 έως 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι συναλλαγές συναλλάγματος έφτασαν το ρεκόρ των 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών τον Σεπτέμβριο του 2022, με το 88% των όγκων να περιλαμβάνει τη σύζευξη με το δολάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ