Binance: Αποχωρεί από την Κύπρο - Ζήτησε διαγραφή από το μητρώο

 Binance: Αποχωρεί από την Κύπρο - Ζήτησε διαγραφή από το μητρώο

 

Η Κυπριακή μονάδα της Binance ζητά διαγραφή από την εγγραφή ως πάροχος υπηρεσιών κρυπτογράφησης

 

Η κυπριακή μονάδα της Binance υπέβαλε αίτηση για διαγραφή από το κυπριακό μητρώο παρόχων υπηρεσιών κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών την Τετάρτη, σε μια κίνηση που η Binance είπε ότι θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές της επιχειρήσεις.
Δεν ήταν σαφές πότε η Binance έκανε αίτηση για διαγραφή. Το χρηματιστήριο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ανακοίνωσε την εγγραφή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τον Οκτώβριο του 2022. Πηγή στη ρυθμιστική αρχή δήλωσε την Τετάρτη ότι η Binance δεν ξεκίνησε ποτέ τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

Η εγγραφή στην Κύπρο επέτρεψε στην Binance να προσφέρει spot trading, φύλαξη και άλλες υπηρεσίες σε συμμόρφωση με τους κανόνες της Κύπρου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ανέφερε προηγουμένως το χρηματιστήριο στον ιστότοπό του.

Εκπρόσωπος της Binance είπε ότι αποσύρεται από την Κύπρο για να επικεντρωθεί στις άλλες εταιρείες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία (MiCA).

«Εργαζόμαστε σκληρά για να προετοιμάσουμε την επιχείρησή μας ώστε να είναι πλήρως συμβατή με το MiCA όταν θα εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες. Για το σκοπό αυτό, έχουμε πάρει την απόφαση να αποσύρουμε τις προσπάθειες στην Κύπρο για να επικεντρωθούμε στις προσπάθειές μας σε λιγότερες ρυθμιζόμενες οντότητες στην την ΕΕ, ειδικά τις μεγαλύτερες εγγεγραμμένες αγορές μας, όπου έχουμε ήδη ένα ώριμο αποτύπωμα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας», είπε ο εκπρόσωπος.
"Η Binance θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε την Binance, τον ιδρυτή της Changpeng Zhao και τον διαχειριστή του υποτιθέμενου ανεξάρτητου χρηματιστηρίου της στις ΗΠΑ. Η Binance είπε ότι σκοπεύει να αμυνθεί "σθεναρά" ενάντια στις κατηγορίες της SEC.
Η Binance ανέφερε στον ιστότοπό της ότι διαθέτει άδειες και εγγραφές σε έξι κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ