Τι θα κρίνει την πορεία των ελληνικών τραπεζών

Τι θα κρίνει την πορεία των ελληνικών τραπεζών

Τη «νάρκη» των κόκκινων δανείων που προκαλούν πολλαπλά προβλήματα στις τράπεζες, θα επιχειρήσει να απασφαλίσει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Με τον τρόπο αυτόν θα ανοίξει ο δρόμος στις ελληνικές τράπεζες για χρήση των κεφαλαιακών τους «μαξιλαριών» στη μάχη που δίνουν με τον χρόνο, τους δανειολήπτες, αλλά και τις αγορές, για να επαναφέρουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους σε μονοψήφια ποσοστά.

Από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ξεκινά η περίοδος της κρίσης για τις ελληνικές τράπεζες. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών αναμένεται να κριθεί η πορεία των ελληνικών τραπεζών καθώς θα εκπονηθεί το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά και θα βγουν τα αποτελέσματα όπου θα φαίνονται οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM για την επόμενη τριετία.

Διαβάστε περισσότερα στο fpress.gr για «Τα απόρρητα έγγραφα με τις λεπτομέρειες του σχεδίου της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια»

Αναλυτικότερα, από τις 22 Νοεμβρίου οι τράπεζες θα ξεκινήσουν να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα τους, όπου θα φανούν οι στόχοι τους οποίους συμφώνησε με τον επόπτη SSM για τα «κόκκινα» δάνεια.

Την ίδια ημέρα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο για την μείωση των «κόκκινων» δανείων, μια λύση η οποία έχει «διχοτομήσει» την αγορά των ξένων επενδυτών, καθώς η ελληνική αγορά φαίνεται προς τα έξω ότι διαθέτει δυο σχέδια για την λύση των κόκκινων δανείων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ως στόχους να καθαρίσει το προβληματικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, να «ξορκίσει» τον φόβο των επενδυτών για το ενδεχόμενο μιας κρατικοποίησης των τραπεζών και να τις βοηθήσει να βγουν με νέα «εργαλεία» στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ