Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου πάγου για τις αγορές ακινήτων από Κινέζους μέσω POS της Εθνικής

"Αντικατάταση" του αντιπροέδρου της Jumbo, Ε. Παπαευαγγέλου, σε εξέλιξη εσωτερικός έλεγχος στην Εθνική τράπεζα. Πιθανή εισαγγελική παρέμβαση

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου πάγου για τις αγορές ακινήτων από Κινέζους μέσω POS της Εθνικής

Μέσα από τα POS της Εθνικής τράπεζας «πέρασαν» συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες που έγιναν από Κινέζους επενδυτές για αγορά ακινήτων στη χώρα μας.

Παραγγελία για την διενέργεια έρευνας έδωσε πριν λίγο στην Οικονομική Εισαγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να ερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου. Ο τελευταίος, σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS (τραπεζικές κάρτες ανάληψης). Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του fpress.gr, ήδη στην τράπεζα διεξάγεται εσωτερικός έλεγχος για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών και υπαλλήλων και να αποδοθούν. Δεν αποκλείεται η υπόθεση να παραπεμφθεί και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγο καιρό οι Κινεζικές αρχές εντόπισαν ασυνήθιστα υψηλές συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για αγορές στο εξωτερικό. Ψάχνοντας την αρχή του νήματος διαπίστωσαν ότι μέσω αυτών των συναλλαγών αγοράζονταν ακίνητα στη χώρα μας από εταιρία συμφερόντων του αντιπροέδρου της Jumbo Ε. Παπαευαγγέλου,(φωτο)

με στόχο να αποκτηθεί η «χρυσή βίζα». Ωστόσο αυτές οι συναλλαγές παραβίαζαν τον περιορισμό κεφαλαίων που ισχύει στην Κίνα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί αν και εφόσον υπήρξε παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις οδηγούν, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην αγορά, την εισηγμένη Jumbo συμφερόντων Απόστολου Βακάκη, να απομακρύνει τον Αντιπρόεδρο της εταιρίας Παπαευαγγέλου, τον οποίο συνδέει μακρά φιλία με τον μεγαλομέτοχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Fpress.gr, ερευνώνται τυχόν συναλλαγές μέσω POS και άλλων ελληνικών συστημικών τραπεζών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ε. Παπαευαγγέλου πριν λίγους μήνες είχε επιδοθεί σε μπαράζ αγορών ακινήτων μεταξύ των οποίων και η βίλα του γνωστού εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου, που βγήκε στο σφυρί με τίμημα κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά και τα τέσσερα ακίνητα του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ