Eurobank: Το 6% των δανειοληπτών δέχτηκε την πρόταση κουρέματος χρεών

Eurobank: Το 6% των δανειοληπτών δέχτηκε την πρόταση κουρέματος χρεών

Πάνω από 90.000 επιστολές απέστειλε η Eurobank σε πελάτες της κατόχους καταναλωτικού δανείου το οποίο είχε ενταχθεί στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Τράπεζας, βάσει της νομοθεσίας και των εποπτικών κανόνων, για την έγκαιρη και επαρκή ενημέρωση των πελατών της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 90.144 επιστολές και μετά από λεπτομερή διασταύρωση, τουλάχιστον οι 85.000 πελάτες επιβεβαίωσαν ότι τις παρέλαβαν. Από αυτούς ανταποκρίθηκαν μόλις οι 5.363 πελάτες, ήτοι ποσοστό 6%.

Με τις επιστολές αυτές οι πελάτες, αφενός ενημερώνονταν για την πρόθεση της Τράπεζας να προχωρήσει σε πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου και αφετέρου, καλούνταν να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα προκειμένου να διευθετήσουν οριστικά την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Στους όρους αυτούς περιλαμβάνονταν και απομείωση (κούρεμα) της οφειλής σε ποσοστό έως 80% κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι οι επιστολές αυτές ήταν η τελευταία επικοινωνία, καθώς είχε προηγηθεί επικοινωνία γραπτώς άλλες τρεις φορές.

Υπενθυμίζεται ότι και στο πρώτο πακέτο δανείων καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις, που είχε πωλήσει η τράπεζα to2017, επίσης είχαν αποσταλεί 120.000 αντίστοιχες επιστολές με τις οποίες καλούνταν οι πελάτες να προσέλθουν για οριστική ρύθμιση της οφειλής τους επίσης με σημαντική απομείωση που έφτανε έως και το 90%.

Στην επικοινωνία εκείνη από τους 120.00 παραλήπτες επιστολών ανταποκρίθηκε και προσήλθε να διευθετήσει την οφειλή του ένα ποσοστό μόλις 2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ