Το σχέδιο της οικογένειας Βαρδινογιάννη για τις τράπεζες

Στην εξαγορά του 100% της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας προχώρησε ο όμιλος

Το σχέδιο της οικογένειας Βαρδινογιάννη για τις τράπεζες

Ο όμιλος Βαρδινογιάννη, μέσω της εταιρείας Barniveld Enterprises κατέστη ο απόλυτος κυρίαρχος της IBG, της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας με το τίμημα να διαμορφώνεται σύμφωνα με πληροφορίες, στα 75 εκατ. ευρώ. Με την εξαγορά που υπόκειται στον έλεγχο όλων των αρμόδιων εποπτικών αρχών, ο όμιλος Βαρδινογιάννη σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στο corporate banking αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας.

 

Ο εκκαθαριστής (Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου) στον οποίο και ανήκει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας, ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών καθώς και των θυγατρικών στην Ελλάδα (CBP ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors) ύστερα από την αξιολόγηση που υπέβαλε ο όμιλος Βαρδινογιάννη η οποία ήταν και η μοναδική που κατατέθηκε.

Ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ο όμιλος Fosun ο οποίος όμως δεν εξασφάλισε την παράταση ενός μήνα που ζήτησε για να μελετήσει τα στοιχεία και αυτομάτως βρέθηκε εκτός διαδικασίας.

H Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ιδρύθηκε το 2004. Τέσσερα χρόνια αργότερα εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με τη Marfin Ελληνική Χρηματιστηριακή, κίνηση με την οποία η IBG αποκτά έναν σημαντικό τομέα επενδυτικών υπηρεσιών και εξειδίκευσης.

Το 2007 ενσωματώνεται η εταιρία επενδυτικού χαρακτήρα «Εγνατία Finance» και ένα χρόνο μετά ενσωματώνεται η «Λαϊκή Άτταλος Χρηματιστηριακή» και η IBG αποκτά σημαντικό μέγεθος στο τομέα παροχής υπηρεσιών επενδυτικών συναλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ