Μεγάλου: Αναζητούμε «παράθυρο» για έκδοση ομολόγου

Μεγάλου: Αναζητούμε «παράθυρο» για έκδοση ομολόγου

«Παράθυρο» για την έκδοση ομολόγου, στο πλαίσιο του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης, αναζητάει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Χρήστος Μεγάλου.

«Η Τράπεζα Πειραιώς εκτελεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο έχει ήδη επικοινωνήσει στις αγορές από τα μέσα του 2018» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η τράπεζα βρίσκεται σε έναν συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές χρήματος, προκειμένου να εντοπίσει κάποιο παράθυρο ευκαιρίας για την άντληση κεφαλαίων» έσπευσε να προσθέσει.

Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, στο περιθώριο της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος Project Future, δήλωσε πως «δεν πιεζόμαστε και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Θα δούμε τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές και όταν θα είναι ευνοϊκές, θα προχωρήσουμε στην έκδοση του ομολόγου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί στο πλάνο της κεφαλαιακής ενίσχυσης της να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

Όσον αφορά τα δύο πακέτα πώλησης κόκκινων δανείων που έχει ανακοινώσει η τράπεζα, το Nemo και το Iris, έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, η πώλησή τους θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στο μέτωπο των κινήσεων που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα την τριετία 2019-2021, με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξε ότι το εργαλείο των τιτλοποιήσεων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και η τράπεζα στους στόχους που κατέθεσε στον SSM καταγράφει και το ετήσιο (για την περίοδο 2019-2021) ύψος των τιτλοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσει. Στοχεύει δε στη μείωση NPEs την 3ετία 2019-2021 κατά 15 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ