Οι τελικές αποφάσεις για την νέα «χαλάρωση» των capital controls

Πλήρης απελευθέρωση των αναλήψεων στο εσωτερικό – Στα 10.000 ευρώ το όριο για τα ταξίδια στο εξωτερικό – Αναλήψεις 5.000 ευρώ στο εξωτερικό από «ελληνικό λογαριασμό»

Οι τελικές αποφάσεις για την νέα «χαλάρωση» των capital controls

Από 1η Οκτωβρίου:

  1. Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα, δηλαδή αίρεται το όριο των 5.000 ευρώ που υπάρχει σήμερα. Η απελευθέρωση θα αφορά και τις προπληρωμένες ή πιστωτικές κάρτες.
  2. Θα επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών με όριο 5000 ευρώ (ή το ισόποσο σε ξένο νόμισμα) οι οποίες θα γίνονται στο εξωτερικό. Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται ανά καταθέτη, ανά ημερολογιακό μήνα και ανά τράπεζα.
  3. Αυξάνεται στα 10.000 ευρώ (από 3.000 ευρώ που είναι σήμερα) το ποσό που θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
  4. Θα επιτραπεί η εξαγωγή ποσών έως 100.000 ευρώ (από 40.000 ευρώ που είναι σήμερα) για συναλλαγές επιτηδευματιών ή νομικών προσώπων στο εξωτερικό. Το ποσό θα αφορά κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα ενώ θα απαιτείται η προσκόμιση τιμολογίων και παραστατικών.
  5. Απελευθερώνεται η εξαγωγή στο εξωτερικό κεφαλαίων που αποτελούν κέρδος από επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα. (π.χ κέρδη από μερίσματα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ