Εθνική Τράπεζα: Νέος CEO και επίσημα ο Παύλος Μυλωνάς

Το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας ανέδειξε ομόφωνα σήμερα τον κ. Παύλο Μυλωνά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας,

Εθνική Τράπεζα: Νέος CEO και επίσημα ο Παύλος Μυλωνάς

Το «πράσινο φως» για τον διορισμό του Παύλου Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου άναψε και το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας έπειτα από τη σχετική εισήγηση που έκανε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ακολούθως ο διορισμός θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 26ης Ιουλίου ενώ αναμένεται η ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα κάνει λόγο για «μια ιστορική απόφαση, που συνδυάζεται με την απόλυτη εφαρμογή του Κανονιστικού πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και την προοπτική του μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, με βάση το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον».

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, δήλωσε με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ότι «σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αναδυόμενες προκλήσεις των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων. Να συνδέσουμε τον ιστορικό ρόλο της Εθνικής με το μέλλον, να δημιουργήσουμε νέες αξίες, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη βάση ενός παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου».

Ο ίδιος, εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΤΕ, ευχαρίστησε «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την άψογη συνεργασία που είχαμε για τη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου».

Και πρόσθεσε πως «ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος καλείται να υπηρετήσει ένα ρόλο θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της τράπεζας. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός γνώσης, εμπειρίας και ικανοτήτων που διαθέτει, θα τον βοηθήσει στο έργο του, να οδηγήσει την τράπεζα σε μία νέα εποχή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από το σεβασμό στη διακυβέρνηση, την υπευθυνότητα, τις εταιρικές αξίες και τις αρχές της διαφάνειας».

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε πως «η ανάληψη του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου».

Όπως είπε, «γνωρίζω καλά τις ικανότητες της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η Τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέος συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Τράπεζας, θα δουλέψουμε με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια για αυτούς τους στόχους. Θα βελτιώσουμε την ευελιξία, την αποδοτικότητα και την καινοτομία της τράπεζάς μας. Θα γίνουμε η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά. Η στιγμή για να αρχίσει ένας τέτοιος μετασχηματισμός είναι τώρα».

Ο ίδιος κατέληξε τονίζοντας πως «η πρόκληση είναι μεγάλη, οι στόχοι φιλόδοξοι αλλά η ανάγκη για αλλαγή επιτακτική. Αρωγός μας είναι η ιστορική εμπιστοσύνη στο όνομα της Εθνικής από την ελληνική κοινωνία. Δεσμεύομαι να πετύχουμε αυτούς τους απαιτητικούς στόχους βελτίωσης της Τράπεζας εντός ενός πλαισίου συναίνεσης , διαφάνειας και με σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ