Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

Υπέρ της υποψηφιότητας Μυλωνά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

Τον Παύλο Μυλωνά αποφάσισε να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO).

Ο κ. Μυλωνάς θα εκτελεί χρέη CEO μετά την αποχώρηση του κ. Φραγκιαδάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο έταιρος υποψήφιος κ. Νίκος Καραμούζης στον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε πως «τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου στην εξαιρετικά τιμητική θέση του διευθύνοντος συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στην πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Το επόμενο βήμα θα είναι η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, με στόχο να επικυρώσει την απόφαση του ΤΧΣ. Τελευταίο βήμα αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 26 Ιουλίου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν τον νέο CEO της Εθνικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 2,5 μήνες, ο Παύλος Μυλωνάς εκτελεί προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. Ο Παύλος Μυλωνάς εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα για περίπου 2 δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ