Στην τελική ευθεία για την επιλογή CEO στην Εθνική

Στην τελική ευθεία για την επιλογή CEO στην Εθνική

Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής. Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης της τράπεζας, προκειμένου να επιλέξει τον ή τους υποψηφίους που θα προτείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στο διοικητικό συμβούλιο.

Χθες, το TXΣ σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως «παρακολουθεί στενά τη διαδικασία εκλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον θεσμικό του ρόλο και όπως αυτός ορίζεται από τον νόμο. Το ταμείο αναμένει από την επιτροπή αξιολόγησης μια σαφή περιγραφή της διαδικασίας και των μέχρι τώρα ενεργειών της. Επίσης, βάσει των πληροφοριών αυτών που θα εξεταστούν ενδελεχώς, τα διοικητικά όργανα του ΤΧΣ θα συμβουλεύσουν αναλόγως τον εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας».

Πρόθεση τόσο της Εθνικής όσο και του ΤΧΣ είναι η διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου να έχει ολοκληρωθεί πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία έχει ορισθεί για την 26η Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ