Ράπανος: Την υψηλότερη κεφαλαιακή θέση μεταξύ των τραπεζών διαθέτει η Alpha Bank

Ράπανος: Την υψηλότερη κεφαλαιακή θέση μεταξύ των τραπεζών διαθέτει η Alpha Bank

Στον μακρύ και δύσκολο δρόμο που έχει να διανύσει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες στάθηκε ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος κατά τη Γενική Συνέλευση της τράπεζας και κάλεσε την κυβέρνηση και τους εταίρους να συμφωνήσουν με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα υψηλότατα πλεονάσματα.

 

Όπως τόνισε ο κ. Ράπανος, «η χώρα έχει διανύσει έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των βασικών της μακροοικονομικών ανισορροπιών που την οδήγησαν στην κρίση. Τους επόμενους μήνες αναμένεται η οριστική επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 αναμένεται να συνεχισθεί η τάση ανάκαμψης της οικονομίας, στηριζόμενη στην αύξηση των επενδύσεων, στα έσοδα από τον τουρισμό και στην εξαγωγική επίδοση ορισμένων σημαντικών κλάδων της μεταποιήσεως.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να εξετάσουμε με την απαιτούμενη ψυχραιμία την κατάσταση της οικονομίας μας, μετά τα τρία Προγράμματα ∆ημοσιονομικής Προσαρμογής και να αξιολογήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται για να σχεδιάσουμε το μέλλον, χωρίς τον κίνδυνο να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Ο κ. Ράπανος είπε για το τραπεζικό σύστημα πως παραμένει πρόκληση η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Οι προκλήσεις που αφορούν στη μείωση των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την περαιτέρω μείωση του κόστους πρέπει να αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα, ευελιξία και καινοτόμο πνεύμα» σημείωσε ο κ. Ράπανος.

Κατέληξε λέγοντας ότι «η πρόσφατη ολοκλήρωση της Ασκήσεως Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η Alpha Bank διαθέτει την υψηλότερη κεφαλαιακή θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αποτέλεσμα της συνετούς διαχειρίσεως τα προηγούμενα έτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ