Νέα εθελουσία «ψήνεται» στην Alpha Bank

Νέα εθελουσία «ψήνεται» στην Alpha Bank


Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ετοιμάζεται να ανακοινώσει σύντομα η Alpha Bank.
Η τράπεζα είναι έτοιμη να παραχωρήσει εκ νέου κίνητρα για αποχώρηση προσωπικού επιδιώκοντας να ευθυγραμμισθεί με τις εποπτικές οδηγίες για ψηφιακό μετασχηματισμό μέρους των εργασιών της και περαιτέρω μείωση του λειτουργικού της κόστους.


Μπορεί τα stress tests να μην αναδεικνύουν ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξορθολογισμό του λειτουργικού τους κόστους και, πρωτίστως βέβαια, σε μείωση του υπέρογκου κόκκινου χαρτοφυλακίου τους.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα αφορά περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους της τράπεζας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες.

Όσον αφορά το ανώτερο όριο αποζημίωσης η εκτίμηση είναι ότι θα κινείται εντός των γνωστών πλαισίων και δεν θα ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Η απόφαση για περαιτέρω μείωση του προσωπικού ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς (2017-19) επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών λειτουργιών της τράπεζας, μείωση του λειτουργικού κόστους, ψηφιακό μετασχηματισμό και αξιοποίηση νέων λύσεων και υποδομών.

Σήμερα η Alpha Bank μετά και το τελευταίο στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που υλοποίησε το 2016, αριθμεί 8.667 εργαζόμενους στην Ελλάδα, έχοντας πιάσει στον επιχειρησιακό στόχο για μείωση του προσωπικού στο τέλος του 2017 κάτω από 9.504 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ