Τράπεζες: Παραδίδουν στον SSM τα οριστικά στοιχεία για τα stress test

Τράπεζες: Παραδίδουν στον SSM τα οριστικά στοιχεία για τα stress test

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για τις συστημικές τράπεζες καθώς στα μέσα Απριλίου οι διοικήσεις θα έχουν μια σαφή εικόνα για τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, τα γνωστά stress test.

Στις 3 Απριλίου οι τράπεζες θα καταθέσουν και τα τελευταία στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία υποβολής των απαραίτητων πληροφοριών στο πλαισίου του stress test, του τρίτου που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα οριστικά στοιχεία, που θα έχει στη διάθεσή του Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), θα βγάλει τα νούμερα για το πόσο υποχωρεί η κεφαλαιακή επάρκεια, ανά τράπεζα, με το βασικό και το δυσμενές σενάριο. Η σκυτάλη θα περάσει στο Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει, κατά περίπτωση, το αν προκύπτουν ή όχι κεφαλαιακές ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες δημοσίευμα του CNBC αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα επιφέρουν στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες αν τα stress test στα οποία θα υποβληθούν δεν έχουν θετικά αποτελέσματα, τονίζοντας παράλληλα πως την ίδια ώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την καθαρή έξοδο που θέλει η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ