Πουλάνε «κόκκινα» δάνεια στη doBank

Το πράσινο φως της ΤτΕ περιμένει η Ιταλική τράπεζα

Πουλάνε «κόκκινα» δάνεια στη doBank

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κόκκινων δανείων στην Ιταλία, η doBank, θυγατρική της Fortress, είναι μεταξύ των τραπεζών που έχουν κάνει αίτηση στην ΤτΕ για την απόκτηση άδειας τραπεζικών εργασιών.

Το αίτημα έχει υποβληθεί ενόψει της συμφωνίας για την ανάληψη κόκκινων δανείων περίπου 400 ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν οφειλές ύψους 2 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον δύο ελληνικές τράπεζες.

Η doBank έχει υποβάλει αίτημα για την ίδρυση υποκαταστήματος στην Ελλάδα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για την αναχρηματοδότηση αυτών των επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Εθνική τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με την ιταλική τράπεζα και η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μετά και την οριστικοποίηση του business plan και των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στην κοινή διαχείριση της doBank.

Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1,5 – 2 εκατ. ευρώ που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, δηλαδή από τη γεωργία έως και τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ