Πόσες και ποιες τράπεζες εποπτεύει άμεσα η ΕΚΤ

Πόσες και ποιες τράπεζες εποπτεύει άμεσα η ΕΚΤ

Αποτέλεσμα της ετήσιας έρευνας για τη σημαντικότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και μεταβολών στις δομές των ομίλων και άλλες εξελίξεις που επηρέασαν τους τραπεζικούς ομίλους φέτος.


O αριθμός των πιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρωζώνης που εποπτεύονται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μειώθηκε σε 119 από 125 στην αρχή του 2017, ως αποτέλεσμα της ετήσιας έρευνας για τη σημαντικότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και μεταβολών στις δομές των ομίλων και άλλες εξελίξεις που επηρέασαν τους τραπεζικούς ομίλους φέτος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, η Barclays Bank PLC Frankfurt Branch αναγνωρίσθηκε ως σημαντική τράπεζα και θα εποπτεύεται άμεσα από την ΕΚΤ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Οι τράπεζες Raiffeisen-Holding Niederösterreich-Wien και SEB δεν κάλυπταν τα κριτήρια σημαντικότητας για τρία συνεχόμενα χρόνια και συνεπώς η εποπτεία τους θα μεταφερθεί στις εθνικές Αρχές της Αυστρίας και της Γερμανίας, αντίστοιχα.

Οι αλλαγές στις δομές των ομίλων και άλλες εξελίξεις αφορούν τις εξαγορές των Banco BPI και Banco Popular Español από άλλους σημαντικούς τραπεζικούς ομίλους καθώς και τις αφαιρέσεις των τραπεζικών αδειών από τις Agence Française de Développement (εθελοντική επιστροφή της άδειας), Veneto Banca και Banca Popolare di Vicenza.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ