Το ΤΧΣ, ο ESM και οι διεργασίες στην ΕΤΕ

Το ΤΧΣ, ο ESM και οι διεργασίες στην ΕΤΕ

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες εβδομάδες στην Εθνική Τράπεζα έως τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, καθώς ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα κατάλληλα πρόσωπα για την πλήρωση των δύο θέσεων.

Τα τελευταία 24ωρα είναι έντονες οι διεργασίες και οι συζητήσεις στο εσωτερικό της τράπεζας καθώς και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το πρόβλημα στην κάλυψη των δύο θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, μετά και τις ασυμφωνίες που υπάρχουν με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, φαίνεται ότι παραμένει η αδυναμία εξεύρεσης στελεχών.

Εκτός από τη θέση του αντιπροέδρου ασάφεια υπάρχει για το κατά πόσο θα βρεθεί το κατάλληλο στέλεχος που θα πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου (10ετία σε υψηλή θέση και τρία χρόνια μέλος δ.σ.) προκειμένου να καταλάβει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος είχαν καταφέρει να πείσουν τους θεσμούς και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθεί ο θεσμός της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, άγνωστο για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι θα περιοριστούν στην θέση του «Παρατηρητή Εκπροσώπου των Εργαζομένων της Τράπεζας» δηλαδή χωρίς δικαίωμα ψήφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ