Η Deutsche Bank περικόπτει κι άλλες θέσεις

Η Deutsche Bank περικόπτει κι άλλες θέσεις
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμη 1.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Γερμανία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αναδιάρθρωσή της.

Σύμφωνα με το CNBC, η προβληματική τράπεζα επεσήμανε ότι έφτασε σε συμφωνία με τα συμβούλια των εργαζομένων της στη χώρα, βάσει της οποίας θα αποχωρήσουν 1.000 εργαζόμενοι, πέραν των αρχικών σχεδίων για απολύσεις 3.000 ατόμων.

Η νέα μείωση οδηγεί το συνολικό αριθμό των χαμένων θέσεων εργασίας σε περίπου 4.000, οι οποίες περιλαμβάνονται στις 9.000 που περικόπτονται συνολικά ανά τον κόσμο για να γίνει η εταιρία «πιο ανταγωνιστική» στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της.

«Εφαρμόζουμε με συνέπεια τη στρατηγική μας για να κάνουμε την τράπεζα πιο αποδοτική», τόνισε ο Karl von Rohr, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, σε σημερινό δελτίο Τύπου.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση πως η σημερινή απόφαση είναι μια δύσκολη αλλαγή με σημαντικό προσωπικό αντίκτυπο για πολλούς εργαζόμενους. Θα διασφαλίσουμε ότι οποιεσδήποτε μειώσεις στο προσωπικό θα πραγματοποιηθούν με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε το στέλεχος.

Αξιολόγηση