Ποια τράπεζα περικόπτει 8.400 θέσεις εργασίας

Ποια τράπεζα περικόπτει 8.400 θέσεις εργασίας
Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ, με τις περισσότερες κατάθεσεις, πρόκειται να συρικνωθεί. Ο λόγος για την Bank of America, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις που θα φτάσουν έως τις 8.400.

Η τράπεζα βλέπει από το 2010 και μετά μεγάλη πτώση στις δραστηριότητές της, κλείνοντας μάλιστα περίπου 1.200 υποκαταστήματα, καθώς η είσοδος των νέων τεχνολογιών στο τραπεζικό σύστημα κάνει όλο και πιο αραιή την άμεση επαφή με τους πελάτες της.

Η ανακοίνωση της μαζικής περικοπής των θέσεων εργασίας από την BofA έγινε στο συνέδριο της Morgan Stanley όπου παρόντες ήταν μέτοχοι της τράπεζας και αναλυτές.

Σύμφωνα με τους Financial Times οι απολύσεις θα αφορούν κυρίως υπαλλήλους γραφείου οι οποίοι δεν αναμένεται να αντικατασταθούν από άλλες ειδικότητες.

Σημαντικό μερίδιο σε αυτήν την εξέλιξη έπαιξαν μια σειρά από τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες και αντικατέστησαν πολλές από τις λειτουργίες όπου στο παρελθόν απαιτούσαν την εξυπηρέτηση πελατών από τα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Ιδιαίτερα στις νέες γενιές, έχει παρατηρηθεί πως η επίσκεψη στην τράπεζα της περιοχής γίνεται όλο και πιο σπάνια.

Εκτός όμως από τις διαδικτυακές υπηρεσίες, ένας ακόμη λόγος για αυτήν την εξέλιξη ήταν και οι μειωμένες επιδόσεις της BofA μέσα στο έτος. Μάλιστα ο CEO της τράπεζας, Μπράιαν Μούνιχαν, προετοίμασε ήδη τους επενδυτές για νέες περικοπές και μειώσεις δαπανών.

Σημειώνεται ότι από το 2010 η Bank of America έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 70.000 περικοπές θέσεων εργασίας.

Αξιολόγηση