Προσήλωση στο πρόγραμμα προσαρμογής ζητάει ο Ντράγκι

Προσήλωση στο πρόγραμμα προσαρμογής ζητάει ο Ντράγκι
Προσήλωση στο νέο πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής και ανάληψη της κυριότητάς του ζητάει από την Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι, μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Αυτοί οι δύο παράγοντες, αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι καθοριστικοί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών και των επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Σε απαντητική επιστολή του προς τους ευρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου, ο κ. Ντράγκι σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν τρία κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για την αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από την ΕΚΤ.

Πρόκειται για την επαναφορά της παρέκκλισης για να γίνονται αποδεκτοί οι τίτλοι αυτοί από την κεντρική τράπεζα, σε συνδυασμό με σθεναρή δέσμευση και συμμόρφωση προς ένα πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Ο κεντρικός τραπεζίτης υπογραμμίζει επίσης ότι το Ευρωσύστημα και η Τράπεζα της Ελλάδος εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, ώστε αυτές να χρηματοδοτούν με τη σειρά τους την πραγματική οικονομία.

Αξιολόγηση