Γεωργάνας: Σκοπός μας να προσελκύσουμε ξανά ιδιώτες επενδυτές

Γεωργάνας: Σκοπός μας να προσελκύσουμε ξανά ιδιώτες επενδυτές
Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξαν πριν από λίγο οι πρόεδροι της Alpha Bank και Eurobank. Β. Ράπανος και Ν. Καραμούζης με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών και την εισαγωγή των τίτλων τους στο ΧΑ.

Για μια μεγάλη επιτυχία κάτω από δύσκολες συνθήκες έκανε λόγο ο πρόεδρος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Ι. Γεωργάνας.

«Η σημερινή μέρα αποτελεί αφετηρία για ολική επαναφορά του ρόλου του ΧΑ. Η μεγάλη μας προσδοκία είναι ότι θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε ξανά ιδιώτες επενδυτές. Ελπίζουμε και στην εφαρμογή προγραμμάτων για την ενθάρρυνση των ιδιωτών επενδυτών», τόνισε ο κ. Γεωργάνας.

Για μια σημαντική ημέρα η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως νέα πορεία προς την ομαλότητα έκανε λόγο ο Β. Ράπανος. Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και δεν προκλήθηκε από τυχαίους παράγοντες.

«Οι δυσκολίες είναι πολλές ωστόσο μέσα από αυτές προκύπτουν προκλήσεις και ευκαιρίες. Θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πελατών μας και αυτό θα γίνει πραγματικότητα αν η οικονομία επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε ο κ. Ράπανος.

«Γυρίζουμε σελίδα και επιστρέφουμε σταδιακά στον πραγματικό ρόλο μας που είναι η χρηματοδότηση των εταιρών και της οικονομίας γενικότερα.» σημείωσε ο κ. Καραμούζης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της τράπεζας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

Ο κ. Καραμούζης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της τράπεζας αλλά και τους επενδυτές, εγχώριους και ξένους, που τίμησαν με ψήφο εμπιστοσύνης τη Eurobank.

«Η βασική πρόκληση είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών και των αγορών. Είναι ώρα για κοινή πορεία ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο.Το 2016 θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία και θα χρηματοδοτήσουμε τους πελάτες μας και την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ