Κονστάντσιο: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα

Κονστάντσιο: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα
Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα αυξήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο, εκτιμάει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα στην περίπτωση που υπάρξει σημαντική αλλαγή στις προοπτικές του πληθωρισμού, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάντσιο.

“Είμαι πεπεισμένος ότι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού προς τα επίπεδα που είναι συνεπή με τον ορισμό μας για τη σταθερότητα των τιμών”, δήλωσε ο Κονστάντσιο σε συνέντευξη τύπου.

Πρόσθεσε, δε, ότι “όπως πάντα, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, στο πλαίσιο της εντολής του, για να ανταποκριθεί σε όποια σημαντική μεταβολή στις προοπτικές σταθερότητας των τιμών”.

Η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για να αυξήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο της, που είναι λίγο κάτω από το 2%.

Αξιολόγηση