Γ. Στουρνάρας:"Είμαστε υπό έλεγχο με τις εκροές καταθέσεων "- Γ. Δραγασάκης: Ελπίδα για συμφωνία

Γ. Στουρνάρας:"Είμαστε υπό έλεγχο με τις εκροές καταθέσεων "- Γ. Δραγασάκης: Ελπίδα για συμφωνία
Στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα τέθηκε το ζήτημα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης: κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα.

Υπογράμμισε μάλιστα πως η αντίδραση του ελληνικού λαού και των καταθετών απέναντι στις απαράδεκτες κινδυνολογικές αναφορές -όχι μόνο από μέσα του εξωτερικού αλλά και από ελληνικά- είναι ψύχραιμη και αξιοθαύμαστη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις που προφανώς θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλλουν τις θέσεις τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι το «σημερινό κείμενο συμπυκνώνει τη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες» και συμπλήρωσε: Έχω πει πως η αντίθεση μας δεν είναι με τη Γερμανία. Το πρόγραμμα δεν πέτυχε τους στόχους του και δημιούργησε ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχει μία νωπή εντολή για τέλος στη λιτότητα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραβιάσει α τη λαϊκή εντολή.

«Ενημέρωσα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι η ΕΚΤ συναρτά τη θέση της από το τι θα γίνει με το Eurogroup» ανέφερε από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Ακόμα σημείωσε πως οι εκροές καταθέσεων είναι υπό απόλυτο έλεγχο και ότι στόχος είναι η διασφάλιση της ρευστότητας και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. «Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε το ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ