Alpha Bank: Οι αγορές διψάνε «για ελληνικά χαρτιά»

Alpha Bank: Οι αγορές διψάνε «για ελληνικά χαρτιά»
Οι αγορές διψάνε πλέον «για ελληνικά χαρτιά» και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία, είναι η ώρα να προχωρήσουν οι διαδικασίες

ιδιωτικοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, και να προχωρήσουμε σε άμεση ανταλλαγή των warrants, ανέφερε πριν από λίγο από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Alpha Bank ο κ. Δ. Μαντζούνης διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
«Έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσε ο κ. Μαντζούνης και πρόσθεσε ότι για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία, χρειάζεται σταθερότητα, ηρεμία, εμπιστοσύνη, αλλά και πλαίσια που δεν θα αλλάζουν διαρκώς». Ενώ για τις πανευρωπαϊκές ασκήσεις αντοχής των συστημικών τραπεζών, υπογράμμισε: ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος έλεγχος από την BlackRock ώστε η τράπεζα να επικεντρωθεί στη δουλειά της, δηλαδή να δίνει δάνεια, και όχι να συλλέγει στοιχεία για τους ελέγχους. Και συμπλήρωσε: «Η τράπεζα διαθέτει ένα σημαντικό μαξιλάρι κεφαλαίων, καθώς ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται στο 15,6%»..

Σημειώνουμε ότι η γενική συνέλευση της Alpha Bank έγινε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Γιάννη Κωστόπουλου από την θέση του προέδρου της τράπεζας. Μάλιστα ο κ. Μαντζούνης αναφέρθηκε στην «εφηβική αισιοδοξία» του κ. Κωστόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι «του αρέσει να μετέχει πάντα στον αγώνα, και του αρέσει να υπάρχουν πάντα σαφείς κανόνες.».

«Έχεις μια μεγαλοψυχία πολύ σπάνια και θα κλείσω με τη ρήση που συντρόφευε πάντα το επαγγελματικό σου ήθος και το οποίο είναι "για να πετύχει μια δουλειά όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ευχαριστημένες". Έχεις πάντα στον νου σου τη "γριούλα", η οποία είναι ένας συμβολικός πελάτης και πάντα όταν προτείναμε σύνθετα προϊόντα μας έλεγες "η γριούλα τι θα κερδίσει;". Κύριε πρόεδρε, ήσασταν μοναδικός και σας ευχαριστούμε για όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ