Έχεις λεφτά στην άκρη; Δες ποια τράπεζα θα σου δώσει το υψηλότερο επιτόκιο

Έχεις λεφτά στην άκρη; Δες ποια τράπεζα θα σου δώσει το υψηλότερο επιτόκιο
Έχετε ένα χρηματικό ποσό στην άκρη και ενδιαφέρεστε να μάθετε σε ποια τράπεζα σας συμφέρει καλύτερα να το "δεσμεύσετε"; Κάναμε την έρευνά μας και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Της Μαρίας Μαυρογιώργη

Μπήκαμε στα ρούχα του αποταμιευτή, βάλαμε 30.000 ευρώ στο βαλιτσάκι μας (που λέει ο λόγος) και ζητήσαμε από τις τράπεζες να μας προτείνουν τον λογαριασμό στον οποίο μπορούμε να τα τοποθετήσουμε.

Η έρευνα αγοράς πραγματοποιήθηκε στις εξής τράπεζες:

-Εθνική
-Eurobank
-Attica
-Alpha
-Πειραιώς

Από την έρευνα αγοράς, προκύπτει ότι το ονομαστικό επιτόκιο κυμαίνεται από 2,10% έως 2,60% για όσους επιθυμούν να δεσμεύσουν ένα χρηματικό ποσό ύψους 30.000 € για 6 μήνες και για όσους επιθυμούν να το δεσμεύσουν για 1 χρόνο, τότε το επιτόκιο κυμαίνεται από 2,10% εώς 2,50%. Θα πρέπει όμως να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα επιτόκια αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης μην ξεχνάτε την εφορία η οποία από τις αρχές του 2013 σας αφαιρεί το 15% των τόκων. Αν μάλιστα θέλετε να κάνετε καλύτερα τους λογαριασμούς σας θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι επί των τόκων επιβάλλεται πλέον και εισφορά αλληλεγγύης καθώς ακόμη και ένα ευρώ απόδοσης του τραπεζικού σας λογαριασμού πρέπει να αναγράφεται πλέον στη φορολογική σας δήλωση.

Συνοπτικά τα επιτόκια που δίνουν αυτόν τον καιρό οι τράπεζες για το χρηματικό ποσό των 30.000€ για 6μηνη και 12μηνη δέσμευση είναι:

Τράπεζα

6μηνη δέσμευση

12μηνη δέσμευση

Εθνική

2,30%

2,40%

Eurobank

2,50%

2,25%

Attica

2,60%

2,50%

Alpha

2,10%

2,10%

Πειραιώς

2,25%

2,20%

Για να δείτε ολες τις προσφορές και τα πακέτα που μας πρότεινε η κάθε τράπεζα αναλυτικά κάντε κλικ στην τράπεζα που σας ενδιαφέρει:

Εθνική

Εurobank

Attica

Alpha

Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ