Η Goldman Sachs ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών - Kέρδη $4,13 δισ. το πρώτο τρίμηνο

Η Goldman Sachs ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών - Kέρδη $4,13 δισ. το πρώτο τρίμηνο

Η Goldman αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις δραστηριότητες της Wall Street.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε τη Δευτέρα κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη στην αύξηση των εσόδων από τις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική.

  • $11,58 ανά μετοχή, έναντι $8,56 που αναμενόταν, σύμφωνα με την LSEG.
  • Έσοδα: 14,21 δισ. δολάρια, έναντι αναμενόμενων 12,92 δισ. δολαρίων.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 28% σε 4,13 δισ. δολάρια ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, χάρη στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στις κεφαλαιαγορές. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% στα 14,21 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 10% στα 4,32 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση της StreetAccount κατά 680 εκατ. δολάρια, χάρη στην αλματώδη αύξηση των συναλλαγών και της χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων, συναλλάγματος και πιστώσεων. Η διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκε κατά 10% στα 3,31 δισ. δολάρια, περίπου 300 εκατ. δολάρια περισσότερα από το αναμενόμενο, χάρη στη δραστηριότητα των παραγώγων.

Οι αμοιβές επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 32% σε 2,08 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση κατά περίπου 300 εκατ. δολάρια, λόγω της αύξησης των αναδοχών για χρέος και μετοχές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, έχει υποστεί πολλές ζημιές τον τελευταίο χρόνο, αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μια στροφή, καθώς αρχίζουν να ξεθωριάζουν οι αναμνήσεις από τις θνησιγενείς κεφαλαιαγορές και τα λάθη που συνδέονται με την ατυχή ώθηση του Solomon στη λιανική τραπεζική.

Όπως και οι ανταγωνιστές JPMorgan Chase και Citigroup, οι οποίες ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα συναλλαγών και επενδυτικής τραπεζικής στο τρίμηνο, η Goldman εκμεταλλεύτηκε τη βελτίωση των συνθηκών από την αρχή του έτους.

Σε αντίθεση με τους πιο διαφοροποιημένους αντιπάλους της, η Goldman αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις δραστηριότητες της Wall Street. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερμεγέθεις αποδόσεις σε περιόδους άνθησης και σε υποαπόδοση όταν οι αγορές δεν συνεργάζονται.

Αφού απομακρύνθηκε από τη λιανική τραπεζική, η νέα έμφαση της Goldman για ανάπτυξη επικεντρώθηκε στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.

Αλλά αυτή ήταν η μόνη δραστηριότητα της Goldman που δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίμηνο: Τα έσοδα της επιχείρησης αυξήθηκαν κατά 18% στα 3,79 δισ. δολάρια, ουσιαστικά αντιστοιχώντας στην εκτίμηση της StreetAccount, χάρη στα υψηλότερα έσοδα από την ιδιωτική τραπεζική και τον δανεισμό, την αύξηση των συμμετοχών σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και την άνοδο των αμοιβών διαχείρισης.

Τα έσοδα στο μικρότερο τμήμα της τράπεζας, το Platform Solutions, αυξήθηκαν κατά 24% στα 698 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κατά περίπου 120 εκατ. δολάρια, χάρη στην αύξηση των υπολοίπων των πιστωτικών καρτών και των καταθέσεων.

Ο Solomon μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τα τελευταία παραδείγματα εξόδου σε ανώτερα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου ταμία του Philip Berlinski και της Beth Hammack, συν-επικεφαλής του παγκόσμιου χρηματοδοτικού ομίλου της τράπεζας.

Την Παρασκευή, η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Πηγη: CNBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ