Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3,9-4 ευρώ κλείνει το εύρος τιμής για το placement

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3,9-4 ευρώ κλείνει το εύρος τιμής για το placement

Tις δύο πρώτες ημέρες της διαδικασίας καταγράφηκαν προσφορές 9 δισ. ευρώ

Στο πάνω άκρο του αρχικού εύρους (3,7 - 4 ευρώ) «στενεύει» η δημόσια προσφορά του ΤΧΣ για το 27% της Πειραίως, εξέλιξη αναμενόμενη λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΧΣ: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 5 Μαρτίου 2024, ανακοινώνει σήμερα στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €3,90 σε €4,00 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.

Οι διαχειριστές της δημόσιας προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις για την αγορά Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Σημειώνεται ότι τις δύο πρώτες ημέρες της διαδικασίας που ολοκληρώνεται σήμερα καταγράφηκαν προσφορές 9 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει ισχυρή ζήτηση από τα ξένα χαρτοφυλάκια. Στο ελληνικό βιβλίο τις δύο πρώτες ημέρες συγκεντρώθηκε ποσό που φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το πού θα κλειδώσει η τελική τιμή θα εξαρτηθεί και από την πορεία της μετοχής κατά τη χρηματιστηριακή συνεδρίαση, αλλά και από τις επιλογές που θα γίνουν σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή long term χαρτοφυλακίων στην κατανομή των μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ