Ονειρο ήταν και πάει το "κούρεμα" των δανείων των νοικοκυριών;

Ονειρο ήταν και πάει το "κούρεμα" των δανείων των νοικοκυριών;
Ονειρο ήταν και πάει το μαζικό «κούρεμα» των δανείων που έχουν λάβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις;  Αν και επισήμως δεν τέθηκε το θέμα του "κουρέματος" στη συνάντηση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και των επικεφαλής των ΤτΕ, Εurobank, Ταχ. Ταμιευτηρίου, Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς, ερωτώμενος για το θέμα ο υπουργός εξερχόμενος της συνάντησης απάντησε : «Δεν υφίσταται θέμα συνολικής ρύθμισης των δανείων του ιδιωτικού τομέα»

Την ίδια ώρα, τραπεζίτης που συμμετείχε στην συνάντηση, δήλωσε στο fpress.gr ότι δεν είναι δυνατόν να «κουρευτούν» μαζικά τα δάνεια, την στιγμή που οι τράπεζες έχουν πρόβλημα ρευστότητας και καλούνται να εξασφαλίσουν σημαντικά κεφάλαια πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω των ζημιών που θα προκύψουν από τη συμμετοχή τους στο PSI, αλλά και από τον έλεγχο των δανείων που διενήργησε πρόσφατα η Blackrock.

Εξάλλου, υποστήριξε, ότι οι τράπεζες αυτή την περίοδο ασχολούνται σχεδόν μόνο με τη ρύθμιση δανείων, αφού τα αιτήματα των πελατών τους φτάνουν στα γκισέ κατά δεκάδες.

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα το PSI αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες όπως προκύπτει θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων μέσω του βιβλίου προσφορών που «κλείνει» την ερχόμενη Πέμπτη 8 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ