Bloomberg: Περικοπές bonus σκέφτονται οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες

Bloomberg: Περικοπές bonus σκέφτονται οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες

Οι μεταβλητές αμοιβές «θα αντανακλούν την απόδοση το 2023»

Η Deutsche Bank AG, η UBS Group AG και η Societe Generale SA σχεδιάζουν να μειώσουν το συνολικό ποσό των μεταβλητών αποδοχών που θα καταβάλλουν στο προσωπικό τους για το 2023 λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν την περασμένη χρονιά οι ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Bloomberg και οι οποίες θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, θα δοθούν κάποια υψηλότερα μπόνους σε στελέχη ορισμένων μονάδων των τραπεζών οι οποίες πέτυχαν καλές επιδόσεις. Ωστόσο, το συνολικό κονδύλι θα μειωθεί, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάντως, οι εκπρόσωποι των τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορίες.

Οι μεταβλητές αμοιβές «θα αντανακλούν την απόδοση το 2023», δήλωσε την Τρίτη ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke. «Και όπως είδατε σε διάφορους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής, ιδίως το 2023, ήταν μια δύσκολη αγορά».

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά 12% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους. Στη Societe Generale, η πτώση ήταν της τάξης του 2,5% και στη UBS μειώθηκαν κατά 7,3%. Οι πληρωμές στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της ελβετικής τράπεζας σε Ευρώπη και Ασία αναμένεται επίσης να μειωθούν, δήλωσαν άλλες πηγές του Bloomberg.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις ΗΠΑ, όπου οι σύμβουλοι συγχωνεύσεων ενδέχεται να δουν τις αμοιβές τους για το 2023 να μειώνονται έως και κατά ένα τέταρτο, σύμφωνα με έκθεση του Νοεμβρίου από τον σύμβουλο αποζημιώσεων Johnson Associates Inc. Τα μπόνους των traders αναμένεται επίσης να είναι απογοητευτικά.

Τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν φέτος με τα στελέχη της Wall Street να προβλέπουν ολοένα και περισσότερο μια ανάκαμψη των συναλλαγών. «Θα δείτε πολύ περισσότερη δραστηριότητα στον τομέα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών και πολύ περισσότερες συναλλαγές ιδιωτικών κεφαλαίων», δήλωσε την Πέμπτη ο David Rubenstein της Carlyle Group Inc. Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Ted Pick, δήλωσε ότι μια σταθερή, προβλέψιμη πτώση «είναι καλή για την επενδυτική τραπεζική, διότι υπάρχουν αυτά τα χαρτοφυλάκια που έχουν κλειδωθεί και πρέπει να απελευθερωθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ