Eurobank: Ανοιξε το βιβλίο για το senior ομόλογο - Στόχος η άντληση 500 εκατ. ευρώ

Eurobank: Ανοιξε το βιβλίο για το senior ομόλογο - Στόχος η άντληση 500 εκατ. ευρώ

H σημερινή έκδοση δεν είχε προαναγγελθεί, αλλά στοχεύει στην εμπροσθοβαρή κάλυψη των σχετικών υποχρεώσεων

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 6,25% ενώ στόχος της τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, γνωστών ως MREL, του ομίλου στο πλαίσιο και της προοπτικής ενσωμάτωσης της Ελληνικής Τράπεζας.

Στη βάση αυτή, η σημερινή έκδοση δεν είχε προαναγγελθεί, αλλά στοχεύει στην εμπροσθοβαρή κάλυψη των σχετικών υποχρεώσεων ενόψει της αύξησης των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού (risk weighted assets) που θα δημιουργήσει η απορρόφηση της κυπριακής τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ελέγχει ήδη το 55,3% της Ελληνικής Τράπεζας και ο σχεδιασμός προβλέπει την πραγματοποίηση δημόσιας πρότασης για την πλήρη εξαγορά της.

Η εντολή για την έκδοση ομολόγου δόθηκε στις Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Société Générale και, όπως επισημαίνεται, η έκδοση αναμένεται να βαθμολογηθεί με Βa1 (θετικό outlook) από τη Moody’s, με BB- (θετικό outlook) από την S&P και με BB (σταθερό outlook) από τη Fitch.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ