ΤΧΣ: Αυξάνει στο 22% την προσφορά για την Εθνική Τράπεζα - Θα δεχθεί προσφορές άνω των 5,30 ευρώ

ΤΧΣ: Αυξάνει στο 22% την προσφορά για την Εθνική Τράπεζα - Θα δεχθεί προσφορές άνω των 5,30 ευρώ

Το εύρος της τιμής για το placement είχε τεθεί αρχικά στα 5 με 5,44 ευρώ.

Να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής για αύξηση του μεγέθους της προσφοράς προτίθεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατόπιν ενημέρωσης από τους διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς αναφορικά με τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων μετοχών θα αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334, που αντιστοιχεί στο 22%.

Περαιτέρω, εν όψει της ισχυρής ζήτησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των 5,30 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρος της τιμής για το placement είχε τεθεί αρχικά στα 5 με 5,44 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς στη διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, εξέφρασε τo Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΧΣ, το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Νοεμβρίου 2023 και κατόπιν ενημέρωσης από τους Διαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς αναφορικά με τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Προσφοράς, εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των Προσφερόμενων Μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334.

Περαιτέρω, εν όψει της ισχυρής ζήτησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, οι Διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των πέντε ευρώ και τριάντα λεπτών (€5,30) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ