Moody's: Δημιουργεί μονάδα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και έρευνας

Moody's: Δημιουργεί μονάδα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και έρευνας


Θα έχει μια ομάδα περισσότερων από 50 αναλυτών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές που εξετάζουν ιδιωτικές πιστώσεις σε ιδρύματα όπως εταιρείες ανάπτυξης επιχειρήσεων, δανειακές υποχρεώσεις με εξασφάλιση, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

 

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's δημιουργεί μονάδα έρευνας και αξιολόγησης ιδιωτικών πιστώσεων, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Επικεφαλής της μονάδας θα είναι η Ana Arsov, η οποία θα συντονίζει πρωτοβουλίες έρευνας και αξιολόγησης στον τομέα, ανέφερε σε ανακοίνωση η Moody's Investors Service.

Η παγκόσμια αγορά ιδιωτικών πιστώσεων, με περισσότερα από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, αποτελεί περίπου το 12% της αγοράς εναλλακτικών λύσεων, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεσή της η επενδυτική BlackRock.
Η ιδιωτική πίστωση ανήκει σε μεγάλο βαθμό στο buy-and-hold επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία, δωρεές, ιδρύματα και ασφαλιστικές εταιρείες, ανέφερε η έκθεση.

«Η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς ιδιωτικών πιστώσεων τα τελευταία χρόνια έχει εισαγάγει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν νέα ανάλυση από μια αξιόπιστη πηγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Moody's, Michael West.

Η Moody's είπε ότι η Arsov θα είναι επίσης συνεπικεφαλής του παγκόσμιου Ομίλου Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων μαζί με τον Simon Harris.

Ο ιδιωτικός πιστωτικός όμιλος θα έχει μια ομάδα περισσότερων από 50 αναλυτών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές που εξετάζουν ιδιωτικές πιστώσεις σε ιδρύματα όπως εταιρείες ανάπτυξης επιχειρήσεων, δανειακές υποχρεώσεις με εξασφάλιση, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Η Moody's μοιράζεται χρέος περίπου 70 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων ομάδων αξιολόγησης: χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρικής χρηματοδότησης, δομημένης χρηματοδότησης και παγκόσμιου δημόσιου, χρηματοδότησης έργων και υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ