Morgan Stanley: Μπόνους 60 εκατ. δολ. για τρεις - Τι έχουν να λαμβάνουν ο νέος CEO και δύο στελέχη

Morgan Stanley: Μπόνους 60 εκατ. δολ. για τρεις -  Τι έχουν να λαμβάνουν ο νέος CEO και δύο στελέχη

Τα μπόνους συνδέονται με την απόδοση για τον Ted Pic, τον Συμπρόεδρο Andy Saperstein και τον επερχόμενο Συμπρόεδρο Dan Simkowitz και βασίστηκαν σε υπολογισμούς εύλογης αξίας της τρέχουσας τιμής μετοχών της τράπεζας

 

Η Morgan Stanley έδωσε στον εισερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλό της Ted Pic και στα δύο άλλα στελέχη που εξετάζονται για κορυφαία θέση εφάπαξ μπόνους 20 εκατομμυρίων στον καθένα, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.

Τα μπόνους μετοχών που συνδέονται με την απόδοση για τον Ted Pic, τον Συμπρόεδρο Andy Saperstein και τον επερχόμενο Συμπρόεδρο Dan Simkowitz βασίστηκαν σε υπολογισμούς εύλογης αξίας της τρέχουσας τιμής μετοχών της τράπεζας. Τα μπόνους κατοχυρώνονται το 2027.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Pic κέρδισε την κούρσα για να διαδεχθεί τον επί μακρόν CEO James Gorman την 1η Ιανουαρίου. Υποσχέθηκε να τηρήσει τη στρατηγική της εταιρείας Blue-chip της Wall Street καθώς κινείται σε μια ύφεση στη σύναψη συμφωνιών και αβέβαιες οικονομικές προοπτικές.


Ο Pic, 54 ετών, ηγείται της θεσμικής μονάδας κινητών αξιών της Morgan Stanley, η οποία στεγάζει τις ισχυρές επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές της δραστηριότητες. Ο επί τρεις δεκαετίες βετεράνος της Morgan Stanley ξεκίνησε την καριέρα του στην τράπεζα και ανέβηκε στις τάξεις για να διευθύνει τις συναλλαγές, τις αγορές μετοχών και το σταθερό εισόδημα.

Ο Saperstein, 56 ετών, θα επιβλέπει τη διαχείριση του πλούτου και των επενδύσεων την 1η Ιανουαρίου. Ο Simkowitz, 57 ετών, θα αναλάβει θεσμικούς τίτλους από την Pick μετά από προηγουμένως ηγετική διαχείριση επενδύσεων.


Είναι ασυνήθιστο για τους υποψήφιους διευθύνοντες συμβούλους της Wall Street να παραμείνουν αν δεν επιλεγούν, και τα μπόνους που προσφέρονται στη Morgan Stanley ξεφεύγουν από αυτήν την παράδοση.

Ο Pick περιέγραψε τον Saperstein και τον Simkowitz ως «φοβερούς φίλους», σε συνέντευξή του στο Reuters, ενώ ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Gorman επαίνεσε τα τρία στελέχη.

«Οι αλλαγές στον CEO δεν συμβαίνουν στο κενό και υπάρχει η πιθανότητα για άλλες αλλαγές στη διοίκηση ή/και τζίρο», έγραψε η Wells Fargo Mike Mayo σε σημείωμα αυτή την εβδομάδα.


Ο Gorman θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος και μπορεί να μείνει έως και ένα χρόνο για να βοηθήσει στη μετάβαση του Pic.

Ο Gorman διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος τον Ιανουάριο του 2010 ταυτόχρονα με τον ομόλογό του Brian Moynihan στην Bank of America . Και τα δύο στελέχη, μαζί με την JPMorgan Chase (JPM.N) Jamie Dimon, έχουν οδηγήσει τις αντίστοιχες εταιρείες τους μέσα από τα συντρίμμια της οικονομικής κρίσης.

Από τότε που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2010, ο Gorman μεταμόρφωσε τη Morgan Stanley, δημιουργώντας ένα μεγαθήριο διαχείρισης πλούτου και πραγματοποιώντας μεταμορφωτικές εξαγορές του χρηματιστή E*Trade και του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Eaton Vance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ