Πήρε το πράσινο φως η Εθνική για την αποπληρωμή των CoCos

Πήρε το πράσινο φως η Εθνική για την αποπληρωμή των CoCos
Το πράσινο φως από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), για την πρόωρη εξόφληση των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), ονομαστικής αξίας 2,03 δισ. ευρώ, που εξέδωσε το Δεκέμβριο του 2015 υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έλαβε η ΕΘΝΙΚΗ.

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το Συμβούλιο του SSM ενέκρινε το σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Εθνική, με αποτέλεσμα να δρομολογείται άμεσα η εξόφληση. Σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα σήμερα αναμένεται να καταβάλει στο Δημόσιο ποσό 160 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο κουπόνι των CoCos, ενώ στις 15 του μήνα θα αποπληρώσει το κεφάλαιο των 2 δισ. ευρώ συν τους τόκους που θα έχουν τρέξει στο διάστημα 9 – 15 Δεκεμβρίου.

Κατόπιν αυτού, η τράπεζα εκπληρώνει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι των επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 για αποπληρωμή των CoCos στο εγγύς μέλλον.

Η αποπληρωμή των CoCos ήταν ένας από τους στόχους της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank και την ενίσχυσή της με ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η αποπληρωμή θα έχει ετήσιο όφελος 160 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ